Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Ker je vreme gospodu Kovačiču preprečilo udeležbo na uradni podelitvi priznanj v Mestni hiši v Brežicah, se je župan odločil, da obišče Blaževo gorco in ob tej priložnosti gospodu Kovačiču izroči posebno priznanje za županovo vino. Med ogledom vzorno urejene vinske in buteljčne kleti z vinoteko nam je vinogradnik Martin Kovačič zaupal tudi recept za pridelavo vrhunskega vina: »Zdravo in dozorelo grozdje ter red pri negi in polnitvi vina!«.

 

In še zanimivost – v svojih vinogradih, kjer gospod Kovačič prideluje sortno grozdje vrhunske kakovosti, ne uporablja umetnih gnojil.

 

L. Kreačič

 

Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012 Na obisku pri pridelovalcu županovega vina 2012