ki se je poklonila spominu na tiste težke čase, tudi s pesmijo »3011 jih je šlo…«, nekdanje krajanke Mace Jogan.

Martinovo je praznik KS Bizeljsko V programu je nastopil Moški pevski zbor Bizeljsko ter šolski mladinski zbor pod vodstvom Vilka Ureka z domačinom Izidorjem Žmavcem na kitari. Sodelovali so že na lanski prireditvi, tokrat so izvedli njegovo Moja Slovenija. Krajevna organizacija Društva izgnancev Slovenije, osnovna šola in Krajevna skupnost Bizeljsko so lani na veliki svečanosti izdali zbornik spominov, v katerem je kar 37 krajanov opisalo takratne dogodke.
Na utrinke teh zgodb dedkov in babic so spomnili najmlajši z odlomki žalostnih zgodb. Prepletli so jih tudi s pomenom Antona Martina Slomška in se v letu, ko obeležujemo 150-letnico njegove smrti, spomnili na njegov pomen, saj je kot kaplan dve leti služboval tudi na Bizeljskem, seveda pa so v program vpletli tudi Martinovo in med ostalim spomnili tudi na izvor praznovanja iz poganskih časov.

V imenu krajevne organizacije Društva izgnancev Slovenije je Rok Kržan spregovoril o težkih časih izgnanstva, tudi svojih spominih ter opozoril, da je prav, da ob takem obeleževanju težkih trenutkov 1941 – 1945 preživeli povedo mlajšim, teh časov ne smemo pozabiti in se moramo iz njih učiti.

S. Vahtarić
Foto: L. Babič

Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko Martinovo je praznik KS Bizeljsko