Martinov teden so na Bizeljskem letos obogatili tudi z Martinovim glasbenim večerom. Na odru zadružnega doma so zapeli Moški pevski zbor Bizeljsko pod vodstvom Nika Ogorevca, Ženski pevski zbor Mravljice Bizeljsko, ki jih vodi Anita Veršec, v gosteh pa so bili Mešani pevski zbor KUD Brežice, ki ju vodita Elizabeta in Dragutin Križanić  ter Tamburaški orkester KUD Oton Župančič Artiče dirigenta Dragutina Križanića.

Oba gostujoča sestava vsaj enkrat letno nastopata skupaj, tudi na Bizeljskem sta se predstavila tako vsak zase kot skupaj, gostujoči pevci pa so presenetili tudi v kmečki opravi ob predstavitvi avtorskih pesmi Dragutina Križanića, povezanih z jesenjo, tipično vinogradniško zidanico in najlepšimi jesenskimi opravili, med katerimi, kot se za Martinovo spodobi, niso manjkali niti verzi o krstu vina in himna vinu. Skupaj pa so se vsi nastopajoči zadoneli v Slomškovi En hribček bom kupil, z veseljem so se pridružili tudi obiskovalci koncerta. Slavko Mihelin in predsednica krajevne skupnosti Mateja Kmetič sta v zahvalo nastopajočim dirigentom podarila čudovite violinske ključe iz kvašenega testa, ki jih je umetelno naredila Lea Babič.

Po koncertu pa so se še podružili in lep večer nadaljevali ob žlahtni kapljici in slastnih dobrotah kmečkih žensk, med katerimi nikoli ne izostane bizeljski ajdov kolač.

S. Vahtarić
Foto: Branko Brečko in Lea Babič