Turistično društvo že sedem let pripravlja pohod po pešpoti po Orešju, peščica zvestih pohodnikov se je po besedah predsednice društva Vesne Kunej tudi letos odzvala povabilu in prehodila označeno pot od informativne table do Vlke pečine in cerkve sv. Magdalene. Kot je dejala, je bilo ob vroči nedelji in opravilih na kmetijah pohodnikov letos nekoliko manj. Tradicionalno so se ustavili na pogostitvi pri Blažinčičevih in Colnarjevih ter pri lesenem križu in pri Hamerčku.
Cerkev Marije Magdalene v Orešju ima tudi dva stranska oltarja in sicer sv. Barbare in sv. Katarine iz 18. St., ki sta trenutno v obnovi.
Cerkev na Krištofovo nedeljo blagoslavlja prevozna sredstva. V ta namen pa se daruje za srečno prevožene kilometre. Darovi so namenjeni za prevozna sredstva naših misijonarjev po svetu.

 

 

S. Vahtarić

Foto: V. Kunej/S. Vahtarić

 

Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju Magdalenska nedelja in pohod v Orešju