ki so jim zapustili tako bogato gasilsko dediščino. V vseh teh letih so se srečevali z raznimi težavami, vendar ni društvo nikoli zamrlo. Prostovoljstvo, pomoč, zaupanje in sodelovanje je njihovo vodilo, ko jih kliče zvok sirene k pomoči potrebnim. Njihovo plemenito poslanstvo je dar, bogastvo, ki ga krajani zelo cenimo in si želimo, da njihove pomoči ne bi potrebovali. Ob jubileju jim iskreno čestitamo.

 

 

Na koncu se je predsednik Premelč zahvalil sosednjim in prijateljskim gasilskim društvom, saj v sodelovanju z njimi tudi sami postajajo boljši, duhovnikoma za opravljen obred ter vsem Bizeljancem za podporo, prepričan v uspešno delovanje tudi v prihodnje.
Po maši so zbrane pogostili s prigrizkom in hladno pijačo ob zvokih nekaterih članov ansambla Bizeljski fantje s podmladkom. Kot je v navadi za Lovrenčevo, so postavili tudi klopotec, ki so ga tokrat imeli čast dvigniti slavljenci gasilci.

 

L. Babič

 

Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo Lovrenčevo