Obisk fatimske Marije v naši župniji

Obisk Fatimske MarijeV našo župnijo bo Fatimska Marija priromala v soboto, 3. septembra 2016 ob 21. uri. V nedeljo, 4. septembra 2016 po sveti maši, ki bo ob 7. uri pa bo slovo od Fatimske Marije.
21. uri: SLOVESEN SPREJEM KIPA FATIMSKE MARIJE PRI ŽUPNIŠČU
• Ob sprejemu bomo peli pesem Trinajstega maja in molitev Pozdravljena Kraljica, Mati usmiljenja
SLEDI: Procesija s kipom fatimske Marije v cerkev
V CERKVI:
• Pozdrav Matere Božje s pesmijo
• Pozdravi vernikov (otroci, ŽPŠ, župnik)
•V času do sv. maše bo priložnost, da v tišini Marijo pozdravimo osebno, se ji posvetimo z osebno posvetilno molitvijo, z dotikom roke, s poklekom ali priklonom.Ob kipu bo nameščena posebna »škatlica« v katero boste lahko oddali svoje prošnje, za katere želite, da jih Marija vzame s seboj v Fatimo.
•Sledi sveta maša na čast Materi Božji
•Po maši bomo šli z lučkami v PROCESIJI do kapele sv. Florjana, kjer bomo imeli pete litanije MATERE BOŽJE! Med potjo do kapele sv. Florjana bomo molili rožni venec in peli Marijine pesmi! SVEČKE ZA PROCESIJO BODO NA VOLJO V CERKVI.
•Prihod v cerkev
•Izpostavitev Najsvetejšega
•Posvetilna molitev za posvetitev župnije Jezusovemu in Marijinemu srcu
• Blagoslov z Najsvetejšim
•Od polnoči bo bdenje pri kipu Fatimske Marije v cerkvi. KDOR ŽELI OB MARIJI BEDETI OD POLNOČI NAPREJ, NAJ SE ZAPIŠE NA SEZNAM, KI JE ZADAJ NA MIZICI V CERKVI.
Nedelja, 4.9.2016 od 6.30 ure priložnost za sveto spoved
7. uri: SLOVESNA SVETA MAŠA, kijo bo vodil dr. Janez Kozinc, župnik iz Pišec.Po maši: ZAHVALA MATERI BOŽJI ZA OBISK FATIMSKE MARIJE, PROCESIJA DO PARKIRIŠČA IN SLOVO OD KIPA FATIMSKE MARIJE
Lepo in prisrčno vabljeni k Fatimski Materi Božji. To je za našo župnijo izjemen dogodek in blagoslov.
Maša na Špičku

V nedeljo 4. septembra 2016 bo sveta maša na Špičku ob 15. uri. Obhajamo sedmo obletnico blagoslova kapelice na Špičku. Lepo vabljeni na Špiček. Po maši pa vabljeni k družabnem srečanju na domačijo Ulčnik v Podgorje!
Srečanje bolnih in ostarelih v Brestanici

V Brestanici se bomo zbrali 4. septembra popoldan. Na ta dan so v baziliko vabljeni starejši in mlajši, da bi nam bil Bog po Marijini priprošnji še naprej milostljiv.Ob 14. uri sprejem milostne podobe fatimske Matere Božje, molitvena ura in priložnost za sv. spoved. Ob15. uri sv. maša, ki jo vodi g. škof dr. Stanislav Lipovšek,med mašo sv. bolniško maziljenje in posvetitev naše škofije Jezusovemu in Marijinemu srcuter litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim 18.30 uri slovo milostne podobe fatimske Marije.
Mali Šmaren- 8. september

V katoliški Cerkvi obhajamo 8. septembra praznik Marijinega rojstva ali mali šmaren. Katoliška in Pravoslavna Cerkev Marijino rojstvo praznujeta na isti dan. Naši predniki so praznikoma Marijinega vnebovzetja (15. avgust) in Marijinega rojstva (8. september) dali slovensko ime: veliki in mali šmaren oziroma vélika in mala maša, pa tudi velika in mala gospojnica. Obdobje med tema dvema praznikoma je znano kot obdobje romanj v Marijina romarska svetišča. Ponekod v skladu z izročilom na malo mašo ohranjajo navade, ki veljajo za veliko mašo (npr. blagoslov rož ipd.). Ta dan pomeni že začetek jeseni, saj ponekod mala maša za suknjo vpraša ali pa odpre dolinsko pašo (mala maša – v vsakem grmu paša). Lepo vabljeni sveti maši ob 19. uri!