SLOMŠKOVA NEDELJA – 25. september 2016

Slomškovo nedeljo bomo letos obhajali na zadnjo nedeljo v septembru, 25. septembra 2016. Osrednja misel, ki nas bo nagovarjala ob letošnjem Slomškovem slavju in pripravi, so Slomškove besede: V nebesa skozi vrata usmiljenja.
Osrednja slovesnost ob Slomškovi nedeljo bo letos v na novo nastajajočem župnijskem središču župnije Maribor – Košaki. Ob 15. uri bo molitvena ura in nato ob 16. uri somaševanje navzočih škofov in duhovnikov. Obhajanje Slomškove nedelje je vsako leto lepa duhovna spodbuda, da poživimo svoj odnos do bl. A. M. Slomška, obenem pa tudi naša skupna prošnja za njegovo kanonizacijo, zato vsi prisrčno vabljeni na to osrednjo slovesnost!

MOLITEV ZA SLOMŠKOVO KANONIZACIJO

Nebeški Oče!
Blaženi škof AntonMartin Slomšek
je luč na poti našega krščanskega življenja.
Naj nas spremlja njegov zgled in podpira njegova priprošnja,
da bomo v edinosti s teboj in med seboj napredovali
v veri, upanju in ljubezni in bodo uslišane naše prošnje
za njegovo kanonizacijo.
To prosimo po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
Oče naš… Zdrava Marija… Slava Očetu…
Blaženi Anton Martin Slomšek,
prosi za nas!

NOVO VEROUČNO LETO

Pa smo zopet na začetku nove poti. Na eni strani nas to navdihuje z veseljem, kajti pred nami so novi izzivi, nova spoznanja, nova priložnost, da nekaj naredimo zase in naš jutri. Po drugi strani, pa vsak začetek prinaša tudi noves krbi, nove odločitve, izbire…… Čas, ki ga otroci in starši namenijo verouku ni izgubljen, obratno, je prispevek k temu, da bo naše življenje jutri lepše in polnejše.

Vpis k verouku bo letos potekal v petek 23. septembra od 8. do 9. ure in 18. do 19. ure ter v soboto 24. septembra 8. do 9. ure. Vpis bo potekal za vse veroučence od 1. do 9. razreda v župnišču. Pri vpisu boste izvedeli za urnik, poravnali stroške za nakup veroučnih knjig in prispevek 20 € na družino. Za vpis otrok v 1. razred verouka starši potrebujete datum krsta vašega otroka. Če je bil otrok krščen v drugi župniji, prinesite od tamkajšnjega župnika potrdilo o krstu. V nedeljo 25. septembra ob 9. uri, pa vabljeni vsi starši in veroučenci k sveti maši ob začetku veroučnega leta.

MESEC OKTOBER – MOLITEV ROŽNEGA VENCA

V oktobru vabimo k molitvi rožnega venca po družinah in pred vsako sveto mašo.Z rožnim vencem Marija želi moliti z nami, biti z nami in ob nas obstati. Lepo vabljeni k molitvi rožnega venca pol ure pred sveto mašo!

OBLETNICE POROK

V nedeljo 16. oktobra 2016 ob 9. uri bomo v naši župnijski cerkvi obhajali zahvalno sveto mašo skupaj z zakonci jubilanti, ki v tem letu praznujete okroglo  obletnico svoje poroke (5, 10, 15, 20 ….let skupnega življenja). Jubilanti povabljeni k sveti maši in druženju po njej. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Prijavite se do nedelje 9. oktobra 2016 v župnišču!

BIBLIČNA SKUPINA

Ponovno pričenjamo s srečanji ob Svetem pismu. Vabljeni drugo in četrto sredo v mesecu po večerni sveti maši v župnišču. Vabljeni vsi, ki čutite veselje do Svetega pisma in bi radi okusili njegovo lepoto.

Prvo srečanje bo v sredo 28. septembra 2016 po sveti maši. Veseli bomo novih članov!