Pomen branja smo v letošnjem šolskem letu obeležili malo drugače. Koordinatorica kulturnega dne Tadea Vahčič  je pripravila zanimiv dan za učence. V popoldanskem času so se v šoli in v okolici šole odvijale različne delavnice, predvsem pa je bil poudarek na izmenjavi knjig. Učenci so prinesli v šolo knjige, ki jih ne potrebujejo in si jih izmenjali. V pomoč nam je priskočila tudi Suzana Vahtarič in pa naš knjižničar Vilko Urek. Obiskala nas je tudi knjižničarka Vera Muha, ki s knjižnično vzgojo vzpodbuja mlade k branju.

DELAVNICE

FUN WITH WORDS
V delavnici Funwithwords so se učenci pozabavali z angleškimi besedami. Z mentorico Katjo Povše so reševali križanke, rebuse, anagrame in igrali vislice. V računalniški učilnici so poustvarjali pravljice. Vsi so se strinjali, da je bilo »fajn«.

GLEDALIŠČE ZA MOJCO P.
Učenci  5. razreda pripravljali lutkovno igrico. Pri dramskem krožku so več mesecev pripravljali lutkovno igrico o Mojci Pokrajculji z mentorico Teo Berkovič, v delavnici pa so pod mentorstvom Vilka Ureka dodali še glasbo in petje.  Lutkovno igrico so zaigrali učencem od 1. do 4. razreda.

ČISTO PRAVI CIRKUS
Učenci so se preizkušali v pravih cirkuških vragolijah pod vodstvom mentorice Lidije Cizel. Prvi koraki s hoduljami so bili nerodni, na koncu so že brcali žogo. Metali so obroče in žoge, seštevali dobljene točke ter se naučili žonglirati z dvema žogama.

GRAFITAR.SI
Z mentorico Marijo Antolovič so učenci barvali in poustvarjali pravljične junake na šolskem »obzidju«. Dela so se lotili odgovorno in resno in pričarali pravljice na šolskem dvorišču. Bravo!

ŠIVILJA & ŠKARJICE
Skupina deklet je pridno krojila torbice iz odpadnega blaga. Pri tem sta jima pomagali mentorici Maja Haler in Breda Kunst.  Mentorica in učenka Sara pa sta torbice še zašili.

RADIO BIZELJČAN
Z mentorico Vido Najger so učenci pripravili radijsko igro z naslovom Nova hiša. Sodelovalo je devet učencev. Igro so tudi posneli.

VIVA KREATIVA
Živimo ustvarjalno? Premalo. Priložnost imamo, da se zlijemo na papir. Asociiramo, pišemo definicije težkih življenjskih resnic in pišemo ustvarjalne činkvine. Klub poetov s prazno glavo.

MALI DIZAJN
Učenci od 1. do 4. razreda pod mentorstvom Tine Krmpotič in Lidije Balon smo z veseljem zdelovali kazalnike za knjige. Nastali so zelo lepi in uporabni  izdelki.

FOTOGRAFIJA
Naš Julijan je pridno spremljal delavnice in fotografsko zabeležil kulturni dan Noč s knjigo.

PANTOMIMA
Učencem se je predstavil gost današnjega popoldneva, pantomimik. Bilo je veliko smeha, veselja in smeha vse do konca podelitve bralnih priznanj našim bralcem in bralkam.

SPANJE
Nagrada pridnim bralcem pa je bila prenočitev v šoli. Učenci so po super večerji – pica seveda- pripravili svoja ležišča po razredih, se veselili in zabavali. Menda so se tudi učitelji veselili spanja…

Saša Dernač