Svoj krajevni praznik krajevna skupnost Bizeljsko praznuje enajstega novembra v spomin na izgon 3011 domačinov v izgnanstvo leta 1941. Na proslavi v zadružnem domu je ob tej priložnosti najprej spregovoril predsednik krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Bizeljsko Martin Najger o kruti usodi Bizeljank in Bizeljancev, ki so na ta dan pred petinsedemdesetimi leti morali zapustiti domove in oditi v nemška taborišča.

Skupaj z delegacijo KO DIS Bizeljsko je k spomeniku izgnancem položil venec. O trenutnih razmerah v kraju je spregovorila predsednica sveta KS in TD Mateja Kmetič, prisotne pa je pozdravil tudi župan občine Brežice Ivan Molan. Za kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Bizeljsko pod mentorstvom glasbenega pedagoga Vilka Ureka in Katje Povše, MoPZ Bizeljsko pod vodstvom Nika Ogorevca, ŽePZ Mravljice z Bizeljskega, ki ga vodi Anita Veršec ter Ljudski pevci Bizeljsko pod vodstvom Jožeta Veršca. Člani TD so predstavili krst mošta, nekateri krajani pa svoje izdelke in pridelke na Martinovem sejmu po proslavi.

Druženje se je nadaljevalo ob prigrizku in rujni kapljici. Za sladek zaključek večera so poskrbele članice aktiva kmetic Bizeljsko z domačimi dobrotami.

Lea Babič