Oktobra 2014 je bil na pobudo družine Špeljak ustanovljen ženski pevski zbor Mravljice. Zbrale so se pevke vseh starosti in začele prepevati pod vodstvom zborovodkinje profesorice Anite Veršec. Že dober mesec pozneje so nastopile na koncertu Karitas in navdušile. V preteklih dveh letih so nastopale na raznih prireditvah v kraju in vsakokrat razveselile poslušalce.

V letošnjem predbožičnem času pa smo dočakali njihov prvi samostojni koncert v cerkvi svetega Lovrenca na Bizeljskem. V goste so povabile domači cerkveni pevski zbor, moški pevski zbor in šolsko vokalno skupino v kateri vidijo tudi svoje bodoče članice. Poslušalce so navdušile s petjem in koreografijo koncerta. Koncert so pričele in končale s pesmijo Donna Nobis ob prihodu v in odhodu iz cerkve z domiselno izdelanimi lučkami. Pele so tudi ob spremljavi Eme Igličar na orglah ter Anamarije in Eme Agnič na citrah. V program so uvrstile pesmi Ave Maria, Ko vidiš, Cesta, Deni me, Bila je huda mravljica, Zvezde na nebu, Zunaj tiho sneži in Aleluja pri kateri se jim je pridružila najmlajša članica Sara, ki je poslušalce preprosto očarala, kakor tudi  Dan ljubezni, skupna pesem vseh nastopajočih. Za vezni tekst je poskrbela in koncert povezovala Suzana Vahtarić.

Za presenečenje so vsakega obiskovalca obdarile z ličnim zavitkom božičnih piškotov in lepimi željami za praznične dni. Poskrbele so tudi za prijetno druženje po koncertu z obilico sladkih dobrot, čajem in kuhanim vinom. Ko se pevci okrepčajo pa ne manjka niti pesmi izven programa in tako je bilo tudi na ta prelep decembrski sobotni večer.

Lea Babič