Farna cerkev sv. Lovrenca na Bizeljskem se večkrat spremeni v koncertno dvorano. Tokrat so nam urico glasbenih užitkov pripravile Mravljice. Ženski pevski zbor Mravljice deluje približno tri leta. Vodi ga profesorica Anita Veršec, ki poleg glasbenega znanja na vse okrog sebe prenaša tudi veselje in pozitivno energijo. Na svojem drugem letnem koncertu so se poslušalcem predstavile s paleto znanih pesmi in znova navdušile poslušalce.

Na začetku so skupaj z mlado Saro Rubin, ki je redna gostja njihovih koncertov, pojasnile Kako raste mama. Svoje glasove so z združile z MoPZ Bizeljsko in Barbarami iz Globokega. Pri dalmatinskih Ružo crvena in Eto plitem mrižu svoju so se jim pridružili tamburaši Alen Kostevc, Kristijan Franič in Blaž Pleteršnik. Zapele so tudi ob instrumentalni spremljavi Blanke in Vite Stermecki ter Domna Ogorevca in Kristijana Račiča ter zborovodkinje Anite. Za glasbeno poslastico se jim je pridružil Miha Zagmajster z Modrijanovima Tebi in En poljub. Družina Zagmajster je skupaj dodala še dve božični pesmi. Kot povezovalka se je izkazala Karla Žmauc.

Koncert so zaključile s pesmijo Ostanimo prijatelji, h kateri so pritegnili tudi poslušalci. Ob pesmih so vsakemu poslušalcu na koncu podarile še zavitek božičnih piškotov. Veselo je bilo tudi na druženju po koncertu, ko sta Domen in Kristijan vzela v roke instrumente, Mravljice pa malo pele, malo plesale.

Lea Babič