Jubilejni 20. koncert župnijske Karitas Bizeljsko je potekal v duhu gesla “Mladost iz korenin modrosti”. Združilo je številne obiskovalce in nastopajoče z željo skupaj narediti nekaj dobrega za ljudi v stiski. Poslušalci so bili za svoj prispevek bogato nagrajeni z odličnim programom, saj so uživali v različnih glasbenih zvrsteh.

Nastopili so: Cerkveni pevski zbor Bizeljsko, Harmonikarski orkester GŠ Sevnica, ansambel Gašperji, Tanita Lipar, učenci osnovne šole Bizeljsko, Rebeka Dremelj, MoPZ Bizeljsko, družina Zagmajster, Ljudski pevci Bizeljsko, Anton Jagodič in Marjan Dirnbek, sestri Agnič ter ŽePZ Mravljice. Prireditev je povezovala Suzana Vahtarić in prebrala tudi pismo predsednika škofijske Karitas Celje Roka Metličarja ter generalnega tajnika Mateja Pirnata, ki se prireditve nista mogla udeležiti in sta se na ta način obrnila zbranim na koncertu.

S toplimi besedami sočutja se je za darove zahvalila vodja župnijske Karitas Bizeljsko Andreja Špeljak, predsednik le-te župnik Vlado Leskovar pa tudi s pisnimi zahvalami in priložnostnimi darili za podporo ob 20-letnici delovanja. Spregovorila sta tudi predsednica sveta KS Bizeljsko Mateja Kmetič in župan občine Brežice Ivan Molan.

Lea Babič
Foto: Branko Brečko in Lea Babič