Lea Babič se že dolga leta ukvarja z raznimi ročnimi deli, s katerimi je požela že veliko uspehov doma in v tujini, na gradu pa je presenetila z odličnimi fotografijami. Že vrsto let pridno beleži zanimivosti iz svojega domačega kraja in hkrati nadgrajuje svoje naravoslovno in fotografsko znanje kakor tudi opremo, tako da so njene fotografije res vrhunske, kar dokazuje tudi zmaga na fotografskem Ex temporu na Kozjanskem jabolku.

Z njimi je predstavila lepoto in bogatstvo travniških in planinskih rož, ki rastejo po travnikih in okoliških hribih, z makro posnetki cvetov pa je pričarala lepoto detajlov, ki je človeško oko sploh ne opazi. Rožam delajo družbo pisani metulji, ki pritegnejo oko slehernega obiskovalca.

Za razstavo je poleg narave, kjer obiskovalcem odkriva tudi vrsto skoraj neznanih ptic, kot so pogorelček, plotni strnad, vijeglavka, kobilar, hranjenje mlade kukavice in druge, izbrala tudi veliko panoramskih slik, ki jih ponavadi posname kar z domačega balkona. Res je čudovit pogled preko njihovega vinograda, ki seže do cerkve sv. Lovrenca, ki je enkrat s soncem ožarjena, drugič spet potopljena v oblak megle in naprej v daljavo, kjer se kot v čarobnih v meglicah kopajo širna polja in vijuga vrsta dreves ob reki Sotli. Lea seveda ne pozabi na vinske hrame in vinograde, ki se razprostirajo povsod okrog njih, doda pa tudi impozantno panoramsko fotografijo, okrašeno s čudovito mavrico.

Po ogledu razstave se je nadaljevalo prijetno druženje z bogato pogostitvijo, kjer ni manjkal bizeljski ajdov kolač in pecivo, ki je delo domačih rok, kakor tudi Leinih prijateljic. Ob kozarčku domačega vina so se razlegale pesmi nastopajočih pevcev, ki so se jim z veseljem pridružili tudi nekateri obiskovalci.

 

Razstavo si lahko na gradu Podsreda ogledate do 24. avgusta 2014. Grad Podsreda je odprt vsak dan razen ob ponedeljkih med 10. in 18. uro.

 

Branko Brečko

Video: Davor A. Lipej

                                           {vimeo}101753871{/vimeo}

 

img 1img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9