Cerkveni pevski zbor je zadnjo junijsko nedeljo s priložnostnim programom obeležil desetletnico delovanja. Nekateri člani zbora so nedeljske maše s svojim petjem bogatili že prej, ko je na Bizeljsko prišel organist Janez pa so začeli ustvarjati zgodbo cerkvenega zbora Bizeljsko.

Uradni začetek zbora sega v leto 2007, ko je na Bizeljsko prišel organist Janez Gjergjek. Redno so začeli prepevati pri nedeljskih jutranjih svetih mašah, med tednom pa na vajah.  Vsako leto nastopijo tudi na koncertu Karitas, gostovali so tudi že v Dalmaciji.

Prva predsednica zbora je bila Metka Malus, lanskega novembra pa je to funkcijo sprejela Lucija Lupšina, ki je predstavila zgodovino zbora in povedala, da so se intenzivno začeli pripravljati na sveto mašo, ki jo je prvega julija 2007 nacionalna televizija snemala v naši farni cerkvi ter nadaljevali do današnjega jubileja.

Leta 2009 so dobili novo organistko Greto Pezdevšek, ki je zbor vodila do leta 2014. Greto je za eno leto nadomestila Marija Počivalšek, leta 2015 pa je vodenje prevzela Ema Igličar, ki zbor vodi še danes. V teh letih se število pevcev spreminjalo, saj nekateri zbor zapustijo in pridejo novi. Trenutno zbor šteje šestnajst pevk in pevcev. Ob jubileju je pevcem čestital in zaželel uspešno delo tudi v prihodnje domači župnik Vlado Leskovar, zborovodkinja Ema pa je opisala svoje občutke in strahove pred novo nalogo, ki jo je sprejela z vodenjem zbora. Poudarila je, da je strahove zamenjalo veselje in zadovoljstvo, da so se lepo ujeli in z veseljem prihaja na Bizeljsko.

Praznovanje so zaključili s pesmijo, kot se za pevce spodobi,  kar so poslušalci nagradili z glasnim aplavzom.

Lea Babič