Na povabilo Kogovške vinske kraljice Anje Kocjan, smo se 14. januarja 2017 zbrale vinske kraljice na Kogu. Kraj, ki leži na dobrih 300 metrih nadmorske višine nas je očaral v zimski idili in nam ponudil krasen razgled na okolico.

Najprej smo se zbrale pred osnovno šolo ter se sprehodile do vinske kleti Pravino. Tam sta naju dočakala zakonca Mateja in Borut Prapotnik, ki veljata tudi za mlada vinarja. Mladi vinar nas je najprej popeljal v svojo klet in nam jo razkazal ter razložil zgodovinski razvoj družine. Po ogledu kleti smo se napotili v degustacijsko sobo, kjer nas je čakal zajtrk. Med pokušino domačih jedi smo seveda degustirali vina iz domače kleti. Po zajtrku smo se napotile v telovadnico osnovne šole, kjer je potekal kulturni program.

Prireditev je bila namenjena podelitvi priznanj za najbolje ocenjene čurke in vina. Po kulturnem programu se je odvijalo druženje in pokušina čurkov. Med tem pa smo kraljice imele možnost, da nudimo obiskovalcem degustacijo naših vin. Ko se je vse skupaj zaključilo smo se odpravili na Turistično – vinogradniško kmetijo Hlebec. Tudi tam so nam postregli z obilno večerjo in odličnimi vini.

Marija Krivec