Ljubitelji petja smo se odzvali vabilu in se v temnem petkovem večeru, na god svete Lucije, zbrali v cerkvi svetega Lovrenca na Bizeljskem. Prostor pred oltarjem, kjer so bila pripravljena tudi priljubljena ljudska glasbila – citre, so krasile božične zvezde in košarice božičnih piškotov.

Ob začetku koncerta so nas prijetno presenetile organizatorke božičnega koncerta pevke Ženskega pevskega zbora Mravljice, ki so svečano prihajale na prizorišče z lučkami v rokah in tako napolnile prostor s svetlobo, vedrino in toplino. Za svoj četrti božični koncert so pripravile šopek znanih in priljubljenih pesmi, ki nas vedno navdušijo. Med njimi sta bili adventni  Ni cvetja na tratah ledenih in Vso zemljo tema krije, ob spremljavi citrarskega kvarteta  pa Zvezde na nebu gore, Bela snežinka, Snežna noč in Silvesterski poljub. Poseben čar je dodala glasbena spremljava Slovenskega citrarskega kvarteta, katerega članica je tudi zborovodkinja prof. Anita Veršec, ki je v goste povabila še svoja učenca iz Litije, člana Srebrnih strun. Citrarji so predstavili z naslednjimi skladbami: Iz stolpa sem, Tako zvene citre v Sloveniji, Bavarska božična, Rajske strune in Venček božičnih. Kar je lepo, vedno prehitro mine in tudi tokrat je urica ubranega petja minila kot bi trenil.

Predsednica zbora Suzana Vahtarić, ki je prireditev povezovala, je izrekla zahvalo pevkam, ki so v zboru od ustanovitve pred dobrimi petimi leti, vsem gostom večera ter podpornikom zbora. V njihove roke se je v znak zahvale pred koncem preselila »dekoracija«, poslušalci pa so ob odhodu dobili zavitek božičnih piškotov.

Lea Babič
Foto: Branko Brečko in Lea Babič
Video: Videokom Davor A. Lipej