Priprave so se pričele na Bizeljskem, kjer je ekipa ljubljanske TV pri predsednici društva Zdravki Kampijut posnela pripravo ajdovega kolača, ki je že dolga leta zaščitni znak Bizeljskega in ki ga že tradicionalno promovirajo z organizacijo prireditve Bizeljski ajdov kolač, kjer se poleg zabavnega programa pomerijo tudi v pečenju te dobre slovenske jedi. V pripravi kolača se je preizkusil član ansambla Vikend, Miha Lesjak, ki je obljubil svojo udeležbo na oktobrskem ocenjevanju.

Drugi del snemanja je potekal v Avsenikovi gostilni Pri Joževcu v Begunjah .Članice so za na pot pripravile veliko raznih dobrot, aktiv kmetic z Bizeljskega pa seveda tudi bizeljski kolač. Njihovi možje so poskrbeli, da ni bilo žeje in so pridno točili najboljše vino bizeljskih kleti.

Za vse, ki smo bili prvič prisotni na snemanju takšne oddaje, je bilo veliko novega, predvsem pa je bilo veliko glasbe, smeha in zabave. Za njo je poskrbel odličen animator. Seveda pa sta nas ves čas zabavala priljubljena Darja in Blaž, ki sta oddajo profesionalno vodila in na oder povabila lepo število nastopajočih, od mlade pevke, do raznih domačih ansamblov, ki nas vedno razveselijo s svojo glasbo. V oddaji je v živo nastopila Zdravka Kampijut, ki je publiki predstavila izdelavo ajdovega kolača in njegov pomen v zgodovini in sedaj, ob koncu oddaje pa ga je ponudila gostom.

Branko Brečko

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11img 12img 13