Zadnji vikend v mesecu februarju smo kraljice preživele na Ptuju, kjer je potekalo tradicionalno Kurentovanje. Urška Repič je bila tokrat naša gostiteljica, ki se je zelo potrudila in nam razkazala lepote domačih krajev ob odličnih vinih. Najprej smo si ogledale muzej Stara preša v Mestnem vrhu. Postregli so nas z domačim narezkom, med tem pa smo degustirale vina. Poskusile smo tudi kraljičino vino. Malo pred odhodom pa so nas presenetili tamkajšnji koranti.

Naslednja postojanka je bila znamenita Ptujska klet. Najprej smo si jo ogledali, nato pa smo se prestavili v degustacijsko sobo, kjer so predvajali zgodovinski film o Ptuju in tamkajšnjih vinih. Prav gotovo se Ptujska klet lahko pohvali z bogatim arhivom, ki se sega vse od leta 1917.  Po ogledu filma je sledila degustacija. Ko smo zaključile z degustacijo v Ptujski kleti smo odhitele na Destrnik, kjer nas je pričakoval tamkajšnji župan Vladimir Vindiš in predsednik Turističnega društva Destrnik. Na kratko sta nam predstavila zgodovino in nas povabila v znamenito viničarsko hišo, kjer je zopet potekala degustacija.

Iz Destrnika smo se odpravile v Haloze, natančneje na Videm pri Ptuju. Pričakali so nas vinogradniki, ki se predstavljajo v Vidovi kleti. Med njimi je bil tudi župan občine Friderik Bračič.  V kleti se trenutno predstavlja 15 vinogradnikov, nekateri od teh so nas pa tudi gostili in tako smo imeli možnost poskusiti njihova vina. Po degustaciji smo se pa odpravile na Podlehnik, kjer nas je pričakal tamkajšnji župan Marko Maučič. Pokazal nam je prenovljeno viničarsko hišo, katero postopoma spreminjajo v klet, v kateri se bodo lahko predstavljali lokalni vinogradniki. Iz Podlehnika smo se odpravili na večerjo, ki je bila na Turistični kmetiji Pungračič na Zavrču. Tudi tam smo si najprej ogledali klet in degustirali odlična vina.

Ker pa je bila v soboto pustna sobota in kot se za Ptuj spodobi, smo se odpravile na pustno rajanje na Grajeni. Maskirale smo se v delavce in rekle, da je to tisto, kar nas kraljice v realnem življenju predstavlja. V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravile na Turistično kmetijo Lovrec, kjer smo prespale in zjutraj zajtrkovale.

V nedeljo je na Ptuju potekala že 57. Mednarodna karnevalska povorka. Pred povorko pa nas je sprejel župan občine Ptuj, gospod Miran Senčar. Povorko smo si ogledali iz VIP tribune in izjemno uživali ob ogledu najbolj izvirnih mask.

Lahko povem, da je to do sedaj bil za mene eden najboljših kraljevskih vikendov. Želim se pa tudi zahvaliti 6. Ptujski vinski kraljici Urški Repič, ki nas je tako lepo sprejela in gostila v domačem kraju ter odlično organizirala dvodnevno druženje.

Marija Krivec