Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Zahvalila se je tudi meni za pomoč in vsem mlajšim krajankam, ki smo spekle pecivo. Jaz pa sem spregovorila nekaj o zgodovini dneva žena in pomoči starejšim preko nevladnih organizacij. Poudarila sem, da se prebivalstvo stara in je vsakršna pomoč starejšim še tako dobrodošla, kajti otroci in vnuki so obremenjeni z lastnimi težavami, zato je veliko bolj kot pred leti potrebno, da pomagamo drug drugemu.

 

Zahvalila sem se v imenu vseh prisotnih gospe Mariji za organizacijo in ji v imenu vseh poklonila šopek rož in vsem skupaj voščila ob  prazniku.
Ob lepi postrežbi na Vidovi poti nas je zabaval harmonikar Dani iz Bistrice ob Sotli, kateremu se je pridružil še mlad harmonikar Kristijan iz Bračne vasi.
Njegova mati Andrejka pa nam je recitirala pesem, ki jo je napisala prav za ta dan.
Nasmeh na obrazih naših dragih žena pa pove, da je bilo prav lepo.

 

Kar pa praznik ta zadeva,
naj po svetu vsem odmeva,
srečno, zdravo vam življenje bodi,
po poteh vas gladkih naj usoda vodi.
Naj voščilo vsem velja,
ko dan slavimo vseh žena.

 

J. Obradovič

 

Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena Bizeljanke tradicionalno ob dnevu žena