Bregar pomagala pri poučevanju baročnih plesov, Vesna Zakonjšek iz Kozjanskega parka je bila mentorica v arhitekturni delavnici, kjer so spoznavali tudi gledališče in izdelali makete gledališča Globe, baročno glasbo so pod vodstvom Vilka Ureka preigravali v glasbeni delavnici, v medijski so pod mentorstvom Tanje Plevnik zabeležili dogajanje na kulturnem dnevu, v zgodovinski so pod mentorstvom Martine Polanec Zadravec odkrivali zgodovinsko ozadje baroka, v angleški pa pod mentorstvom Katje Mihelin in Sabine Bunšek spoznavali Shakespearovega Beneškega trgovca in v gledališki zaigrali sodobnega Romea in Julijo pod mentorstvom Barbare Zorko, ki je bila tudi koordinatorica projekta.

 

Baročni kulturni dan na OŠ BizeljskoNa zaključni predstavitvi so se predstavile vse skupine, ravnateljica Metka Kržan pa je povedala, da v projektu Simos 3 sodelujejo v konzorciju desetih slovenskih šol, iz občine Brežice sodeluje še OŠ Brežice, ki je hkrati vodja konzorcija. Tudi letošnje pustovanje bodo povezali z barokom in baročnimi plesi, pustne maske bodo primerne temu obdobju. Projekt se bo zaključil v tem letu s skupno predstavitvijo projektov sodelujočih šol, v spletni aplikaciji Simos 3 se bo OŠ Bizeljsko predstavila v treh sklopih, rezultati učencev in učiteljev v projektu so vidni na spletnem naslovu www. knjiznica.net pod zavihkom Simos3. Na šoli pa razmišljajo tudi o predstavitvi projekta na bližnjem gradu Bizeljsko ob zaključku šolskega leta, kamor bi povabili tudi starše, v barok pa so pred dnevi odeli tudi že 22. glasbeni festival.

S. Vahtarić

 

Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko Baročni kulturni dan na OŠ Bizeljsko