na Bizeljskem ustanovilo Društvo ljubiteljev Bizeljčana. In sedaj že deveto leto zapored člani organiziramo Martinovanje, ki je že tradicionalno in je ena najbolje obiskanih prireditev v Posavju. Na tem, za Bizeljance zelo pomembnem dogodku, se vsako leto zbere več ljudi in nato še dolgo odmevajo pozitivne misli in spomini na ta dogodek.

9. Martinovanje na Bizeljskem Minuli vikend je na Bizeljskem potekalo že 9. Martinovanje, ki ga organizira Društvo ljubiteljev Bizeljčana. Letos je prireditev zopet potekala dva dni, in sicer v petek, 9. 11., in v soboto, 10. 11. 2012. V petek so za zabavo v manjšem ogrevanem šotoru poskrbeli člani tamburaškega ansambla Ekipa iz sosednje Hrvaške. Zbrala se je množica ljudi, predvsem domačinov, ki so prepevali in plesali pozno v noč.

9. Martinovanje na BizeljskemGlavno dogajanje tega Martinovanja pa je potekalo v soboto. Prireditev se je pričela ob 17. uri, ko so na odru začeli prepevati člani skupine Drakslerji, ki so na plesišče takoj privabili prve plesalce. Tako kot vsako leto, je v zadružnem domu potekala promocija bizeljskih vin z degustacijami. Tam so se predstavile tudi članice Društva kmečkih žena Bizeljsko, ki so poskrbele, da so se obiskovalci lahko tudi posladkali s pecivom. Za boljše vzdušje pa so poskrbeli tudi pevci Moškega pevskega zbora Bizeljsko.

9. Martinovanje na Bizeljskem Poleg skupine Drakslerji, ki so se po svojem nastopu v velikem, ogrevanem šotoru prestavili v manjšega in tam igrali in prepevali še pozno v noč, so letošnje Martinovanje obiskali tudi člani Pihalnega orkestra Kapele. Za njihovim nastopom so za vzdušje, ples in pesem skrbeli glavni gostje večera, skupina Gamsi. Med njihovo pavzo pa so člani Turističnega društva Bizeljsko poskrbeli za krst mošta.
Martinovanja se je zopet udeležilo zelo veliko število obiskovalcev iz širne Slovenije, kar dokazuje, da dober glas seže v deveto vas. Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem članom društva za organizacijo in delo na prireditvi, predsedniku društva Petru Greglu, ki je gonilna sila društva, vsem sponzorjem in krajanom, ki so na kakršenkoli način pomagali.

In če povzamem besede predsednika Krajevne skupnosti Bizeljsko gospoda Franca Kelherjabrez Društva ljubiteljev Bizeljčana tako obiskanega in odmevnega Martinovanja na Bizeljskem zagotovo ne bi bilo.

T. Berkovič
Foto: S. Medved

Več fotografij se nahaja v FOTOGALERIJI!

9. Martinovanje na Bizeljskem 9. Martinovanje na Bizeljskem 9. Martinovanje na Bizeljskem 9. Martinovanje na Bizeljskem