Slomšek je zapisal: » Kdor poje, dvakrat moli«. Če to drži, potem se je v nedeljskem popoldnevu v cerkvi svetega Lovrenca na Bizeljskem veliko molilo. Antonu Martinu Slomšku na čast in poslušalcem v veselje je potekalo sedmo srečanje ljudskih pevcev. Ob gostiteljih Ljudskih pevcih Bizeljsko so prepevali še Ljudski pevci Sromlje, Fantje z Žusma, Ljudski pevci Ajda, Vaški pevci iz Šentruperta, Ljudska pevska skupina Taščica, Prešmentani faloti, Ljudski pevci Prijatelji, Ljudski pevci Boštanj in Adlešički tamburaši.

Prepevali so znane in manj znane Slomškove in ljudske pesmi za zaključek pa združili glasove v skupni pesmi Marija skoz življenje, ki vedno navduši. Zbrane sta nagovorila župnik Vlado Leskovar in predsednica sveta KS Bizeljsko Mateja Kmetič, prireditev pa je povezovala Valerija Stermecki, ki je nanizala številne zanimivosti iz življenja in dela blaženega Antona Martina Slomška, ki je služboval tudi na Bizeljskem. Njegova želja je bila ljudi izobraziti in vzgajati s pesmijo.

 Jože Veršec se je zahvalil za pomoč pri izvedbi prireditve vsem, ki so sodelovali. Priložnost je izkoristil tudi za zahvalo članom družine Zagmajster, katere štirje člani prepevajo pri Ljudskih pevcih Bizeljsko in so to pomlad nastopili v tv oddaji Slovenski pozdrav v rubriki Družine pojejo. Z uvrstitvijo v polfinale so dosegli pohvale vreden uspeh in ob vsakokratnem nastopu predstavili zanimivosti domačega kraja, kar je bila enkratna promocija Bizeljskega.

Lea Babič
Foto: Branko Brečko in Lea Babič