Na njej so zapisali:«Po vizionarski odločitvi enologa mag. Janeza Isteniča, da je lahko Bizeljsko idealno vinorodno območje za sorte grozdja, ki dajejo odlično vino za penine, je tukaj pred 45 leti dozorela po klasični metodi pridelana prva bizeljska penina. Iskrivost in bogastvo perle, ki se dviga kvišku kot neustavljiv vrelec življenjske radosti in optimizma, simbolizira genialnost narave in mojstrstvo enologa.«

Krajšo slovesnost so lepšali otroci domače osnovne šole, Manca, Ana in Miha, pod mentorstvom pedagoga Vilka Ureka so se predstavili s prelepimi domačimi pesmimi. Mag. Janez Istenič je spregovoril o ljubezni do penine, ki ga je potegnila v zasebno pridelavo na posest ženinih staršev, kljub različnim možnostim, ki jih je imel na izbiro, o teh pa je spregovorila tudi njegova mentorica dr. Šikovec.

V imenu Društva vinogradnikov Bizeljsko je predsednik Blaž Zagmajster mag. Janezu Isteniču podelilo zahvalo za dolgotrajno promocijo Bizeljskega in bizeljskih vin ter nesebično pomoč pri društvenih aktivnostih. Isteničevi pa so pripravili še pogostitev za vse prijatelje in poslovne partnerje hiše Penin Istenič, ki so počastili ta krasen jubilej.

S. Vahtarić

Foto: Lea Babič

 

img 1img 2img 3img 4img 5img 6img 7img 8img 9img 10img 11img 12img 13