ocenjevalne komisije Damjana Goloba, precej boljša tudi od lanske.

Ocenjevalna komisija, sestavljena iz samih priznanih strokovnjakov, je imela zelo težko delo pri odločitvi, komu podeliti najvišja priznanja, tako da bronastih priznaj sploh ni podelila, temveč le srebrna in zlata. Med najbolj izkušenimi mojstricami bizeljskega ajdovega kolača   se je tudi letos izkazala Milka Kovačič, ki je že četrtič prejela zlato priznanje, srebrnega priznanja pa se je veselila tudi najmlajša med njimi, Lucija Lupšina. Razstavo si je ogledalo veliko število ljudi z Bizeljskega in drugod, ki so si navdušeno ogledali razstavljene kolače in jih seveda tudi poskusili, saj ga je bilo dovolj za vse. Kolikor gospodinj, toliko različnih kolačev, vendar imajo vsi skupen imenovalec bizeljskega kolača, v katerega je vsaka posameznica vtkala svoje izkušnje in ljubezen do ohranjanja njegove tradicije. S to kvaliteto ima tudi vso pravico postati zaščitni znak Bizeljskega.

Posebno presenečenje pa so pripravili tudi bizeljski vinogradniki, ki so gostom predstavili svoja odlična vina, ki so se prilegla ajdovemu kolaču. Letos je za lepo počutje z izbranimi pesmimi poskrbel ženski pevski zbor Orlica iz Pišec, ki je ob koncu programa ob spremljavi harmonike Slavka Mihelina presenetil še z lepo Avsenikovo pesmijo Čakala bom, ki je odlično izzvenela v njihovih ubranih glasovih. Za tekoče vodenje prireditve je poskrbela Nataša Šekoranja Špiler, priznanja pa so podelili predsednik komisije Damjan Golob, gostiteljica in predsednica društva Zdravka Kampijut in podžupanja občine Brežice, Milena Jesenko. S ponosom je pozdravil razstavo tudi predsednik krajevne skupnosti Franci Kelher.

B. Brečko
Foto: L. Babič, B. Brečko

Več fotografij v fotogaleriji!

Preberi še:
– Društvo kmečkih žena Bizeljsko
– Bizeljski ajdov kolač

4. Razstava ajdovega kolača

4. Razstava ajdovega kolača

4. Razstava ajdovega kolača