Šolska telovadnica  OŠ Bizeljsko je že devetindvajsetič pokala po šivih. Idejo glasbenega pedagoga Vilka Ureka so učenci in zaposleni vzeli za svojo in zadnjega januarskega petka si ne znamo več predstavljati brez nadvse lepe in zanimive prireditve. V devetindvajsetih letih  se je na odru v zvrstilo že lepo število mladih pevcev. Številni nastopajoči na prvih prireditvah sedaj prihajajo navijat za svoje otroke, ki radi pokažejo svoj pevski talent.

Letos so se na odru predstavili v kategoriji mlajših pevcev sami dueti ali skupine: Emily Škof in Ela Gabron Čerkuč, Sebastjan Gregl in Manuel Špeljak,  Lenart Stermecki, Jakob Jazbec, Noem Balon in Bruno Ivanuš, Sara in Valentina Rubin, Lovro Zagmajster in Nik Sokler, Ema Babič in Tjaša Gramc, Tinkara Gregl in Nika Kovačič, Anej Kovačič in Špela Jagodič, Anja Vasiljevič in Nikita Hvalc ter Zal, Maj Luka in Lan Petrišič. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali učitelji, je dodelila prvo mesto sestrama Sari in Valentini za izvedbo pesmi  Za vedno, drugo sta zasedli Emily in Ela s pesmijo Tri Planike in tretje Lenart, Jakob, Noem in Bruno s pesmijo Mi imamo se fajn. Občinstvo je največ glasov dodelila pesmi Mi imamo se fajn, drugo mesto po izbiri občinstva je pripadlo bratom Petrišič s pesmijo Cela ulica nori, na tretje pa sta se uvrstila Lovro in Nik s pesmijo Vse je dragu.

V kategoriji starejših pevcev so nastopili Maja Narat, Mladi Bizeljanci ( Rok Beričnik, Matic Križančič in Žan Travnikar), Živa Malus,  Ana Travnikar, Anja Lipej in Kiara Slovic. Tu je občinstvo postavilo na tretje mesto Anjo s pesmijo Na koncu vse prav se obrne, na drugo Mlade Bizeljance Roka, Žana in Matica s pesmijo Nocoj je druga rekla mi ter na prvo, ki je prepričala tudi strokovno komisijo, Kiaro  s pesmijo Shalow. Po oceni strokovne komisije je drugo mesto zasedla Anja Lipej in tretje Maja Narat s pesmijo Forever.

V revijalnem delu so se predstavili najmlajši pevci: Cintia Špeljak in Anja Zorenč, Miriam Škof in Nina Kostanjšek, Aljaž Zagmajster, Ela Elena Babič in Lucija Valenčak, Jan Povše ter Nea Balon in Gal Novak. Nekdanja zmagovalka festivala Natalija Novak je pokazala, da še vedno lepo poje, Tereza Zupet je zaigrala na violino, učitelj Anton Zupet pa na kitaro. Za »posladek« se je ponovna zbrala Šolska banda, ki jo sestavljajo zaposleni na OŠ Bizeljsko in navdušila s svojim petjem in igranjem.

Vsi nastopajoči so bili nagrajeni z bučnim aplavzom, tekmovalci pa še s steklenimi snežinkami in pokali, ki jih vsako leto izdela Daniel Štus.

Glasbena spremljava, scenarij in režija je tudi tokrat delo Vilka Ureka, za povezovanje programa pa sta bila zadolžena Tjaša Župevc in Sian Dobravc Škof.

Lea Babič
Foto: Branko Brečko in Lea Babič
Video: Videokom Davor A. Lipej