Vsako leto zadnji januarski petek šolska telovadnica na Bizeljskem poka po šivih, saj jo številni ljubitelji otroškega petja napolnijo do zadnjega kotička. Letos so nas mladi pevci navduševali že sedemindvajsetič.

Šolski kolektiv je pod taktirko glasbenega pedagoga Vilka Ureka ponovno strnil svoje moči in znanje ter mladim talentom, ki so želeli na odru pokazati svoje znanje, omogočil nepozabno doživetje, poslušalcem pa enkratno prireditev. Ob pevcih so se predstavili še plesalci plesne šole Lukec ter plesnega društva Imani. V video projekciji so bili predstavljeni nastopajoči in originalne pesmi, ki so si jih izbrali za nastop. V prvem tekmovalnem delu so svoje pevske talente pokazali predstavniki druge triade in v drugem še učenci tretje triade. Zmagovalce so določili glasovi poslušalcev in strokovne žirije, ki so jo sestavljali profesorji glasbe Anita Veršec, Biljana Ann Novak ter Miran Petelinc. Da so imeli težko delo, niti ni treba poudarjati, vendar se je bilo treba odločiti. Zmago prvega dela si je prislužil duet Lovro Zagmajster ter Amell Mehani Delić s pesmijo Gasilci smo, drugo mesto je zasedla Gail Maryien Parenno s pesmijo Mia in jaz, tretje pa Sara Zelič s pesmijo Moja pesem.  Med starejšimi sta si zmago razdelila Ana Travnikar s pesmijo Boš znal naprej me ljubiti ter Sian Dobravc Škof z Balerino, na drugo mesto se je uvrstila Maja Narat s pesmijo Princ iz pravljice, tretji pa je bil Rok Beričnik, ki je zapel Adijo madam. Absolutna zmagovalka občinstva je bila Kaja Vasiljevič s pesmijo Whistle.

Vsi pevci so se okitili s kristalnimi snežinkami, najboljši pa še s posebnimi kristalnimi skulpturami, ki jih je tudi letos izdelal Daniel Štus iz Kozjega.  Najmlajši so se predstavili v revijalnem delu, kjer je nastopila tudi zmagovalka nekaterih prejšnjih festivalov Manca Mihelin, ki se je odpovedala tekmovalnemu delu in zapela sama ter v duetu s svojo učiteljico petja Biljano Ann Novak ter navdušila občinstvo. Vsem nastopajočim je poleg ravnateljice Metke Kržan in članov strokovne komisije čestitala tudi podžupanja občine Brežice Katja Čanžar, ki ni skrivala navdušenja nad prireditvijo.

Lea Babič
Foto: Branko Brečko in Lea Babič