Težko pričakovani zadnji petek v januarju je bil tudi letos namenjen zimskemu pevskemu festivalu na OŠ Bizeljsko. Neutrudnim učiteljem ne zmanjka idej in tako so tudi letos pripravili nepozaben večer z mladimi pevci. Za temo so tokrat izbrali filmsko glasbo in nastopajoče pred poslušalce pripeljali po rdeči preprogi. Pesmi iz domače in svetovne filmske zakladnice so nas popeljale med priljubljene filme, na katere smo že malce pozabili, a nam pesmi zvenijo v ušesih, ne da bi se zavedali od kje.

Najmlajše plesalke so nas spomnile na Ples po dežju, malo večji na Briljantino, pevci razredne in predmetne stopnje pa še na šestnajst znanih in priljubljenih filmov (Poletje v školjki, Prodajalka vijolic…)

Kot vedno, so tudi letos razglasili tri najboljše izvajalce na razredni stopnji in tri na predmetni po izboru strokovne komisije in glasovih publike. Med mlajšimi je strokovna komisija, ki so jo sestavljale profesorice glasbe iz okoliških šol, dodelila tretje mesto duetu Lana Miketek in Neža Žmavc, drugo Živi Malus in prvo Sari Zelić. Poslušalce v dvorani sta prepričala Lenart Stermecki in Zal Petrišič, drugo in tretje mesto pa so tudi poslušalci namenili Živi, Neži in Lani. Na višji stopnji je komisijo in poslušalce navdušila Manca Mihelin, Luka Koren je zasedel drugo mesto po izboru strokovne komisije in glasovih poslušalcev, tretje pa je strokovna komisija namenila Viti Strmecki, občinstvo pa Kaji Vasiljevič. Festival je povezovala Vanesa Kukovičič, za popestritev pa poskrbel Matjaž Javšnik s šaljivim vložkom, ter pomočjo ravnateljici Metki Kržan pri podelitvi nagrad. Vsi nastopajoči pevci in pevke so prejeli za spomin steklene snežinke, plesalci čokolado, članice strokovne komisije pa rožice. Nepogrešljivi glasbeni pedagog Vilko Urek je na koncu predstavil še svoje sodelavke in sodelavca, ki združijo svoje moči, da ta prireditev uspeva že toliko let.

Lea Babič
Foto: Branko Brečko in Lea Babič