Zadnji petek v januarju je dan za zimski festival v osnovni šoli Bizeljsko, tokrat že petindvajsetič. Številni ljubitelji petja so uživali ob predstavitvi mladih pevskih talentov, ki pod vodstvom učitelja Vilka Ureka poskrbijo za nepozaben večer.

Za začetek so nastopili najmlajši z glasbeno plesno točko na temo ledenega kraljestva. V tekmovalnem delu je nastopilo šestnajst solistov in en duet. Občinstvu in strokovni komisiji so zadali težko delo izbrati zmagovalce. Občinstvo je največ glasov med predstavniki razredne stopnje namenilo Kristianu Runtasu in Etijanu Hvalcu, med pevci predmetne stopnje pa Mihi Zagmajstru, ki je prepričal tudi strokovno komisijo. Le – ta je prvo mesto med mlajšimi dodelila Ani Travnikar, drugo Maji Narat in tretje Anji Lipej in med starejšimi drugo Emi Arnšek in tretje Viti Stermecki. Nastopili so še Lana Miketek, Neža Žmavc, Živa Malus, Maša Mužar, Zal Petrišič, Rok Beričnik, Aida Perko, Manca Mihelin, Anita Hren in Luka Koren.

Vsi nastopajoči so tudi tokrat za spomin dobili steklene snežinke, prvi trije pa vaze sponzorja Danijela Štusa. Za vokalno spremljavo pevcev so letos poskrbele učiteljice, kot glasbena gosta pa sta nastopila Irena Hribar in Uroš Polanec s pesmimi Edith Piaf. Predstavila se je tudi šolska skupina Distortion. Za konec so vsi nastopajoči in obiskovalci skupaj zapeli pesem Bela snežinka.

Lea Babič
Foto: Lea Babič in Branko Brečko