Karitas je mednarodna organizacija za humanitarno pomoč. Župnijska Karitas Bizeljsko je bila ustanovljena pred dvajsetimi leti in od takrat njeni člani ob tednu Karitas redno pripravijo dobrodelni koncert.

Tokratni enaindvajseti pod geslom Dobro iz vsakega srca je potekal v telovadnici OŠ Bizeljsko in številnemu poslušalstvu namenil dve uri glasbenih užitkov. Da je bilo za vsakega nekaj, so poskrbeli: učenke in učenci OŠ Bizeljsko z mentorjema Tino Krmpotič in Vilkom Urekom, Ana Travnikar z mamo Janjo in Francem ter Rokom Vegljem, Moški pevski zbor Kapele, Cerkveni pevski zbor Bizeljsko, Branko Greblički – Ventek, Ženski pevski zbor Mravljice, Ljudski pevci Bizeljsko, Mladi Vižarji, Anton Jagodič in Marjan Dirnbek ter Me tri do polnoči.

Program je povezovala Valerija Stermecki, ki je med napovedi nastopajočih vpletla tople misli matere Tereze. Poleg nastopajočih je predstavila tudi gospo Janjo Blatnik, ki jo je življenje zaznamovalo s hudo boleznijo, navkljub kateri je polna optimizma in pozitivnih misli, ki jih deli bralcem svojih že osmih knjig. Od vsake ob tej priliki prodane knjige je dva evra namenila Karitas Bizeljsko – Kapele. Zbranim so spregovorili tudi Andreja  Špeljak in župnik Vlado Leskovar, ki župnijsko Karitas vodita ter predsednica sveta KS Bizeljsko Mateja Kmetič. Predstavnika Škofijske Karitas Celje g. Matej Pirnat in g. Rok Metličar se zaradi drugih obveznosti koncerta nista mogla udeležiti, zato sta se zbranim obrnila s pismom.

Napisala sta: »Spoštovane obiskovalke in obiskovalci, drage sodelavke in sodelavci Karitas, cenjeni vsi, ki ste z glasbo in besedo polepšali to popoldne. Iskreno se vam zahvaljujeva za vašo dobroto. S svojo prisotnostjo na dobrodelnem koncertu za ljudi v stiski ste se za trenutek ustavili, se nasmehnili in prisluhnili soljudem. To je dovolj, da lahko nekomu povrnemo izgubljeno upanje. Hvala, ker boste z nitkami ljubezni zakrpali marsikatero stisko in ubogim med nami podarili ne samo materialni dar, ampak tudi del sebe.«

Lea Babič
Video: Videokom Davor Lipej