njihovo prisotnostjo na odru. Pa tudi z lepim ljubezenskim dramskim vložkom iz Romea in Julije, v kateri sta blestela Laura Omerzu in Denis Plevel, tako kot aprila lani v uprizoritvi glasbene drame Dolina spomina ob 220-letnici šolstva na Bizeljskem, ko sta prav tako uprizorila zaljubljeni par.

Najmlajši in prve triade so pokazali, da se na Bizeljskem za glasbenike ni bati, v tekmovalnem delu po naslednjih triadah pa so letos otroci izjemno dobro peli, na visoki ravni. Na razredni stopnji je zmagala Rebeka Kobe, sledila sta ji Nejc Križančič in Tia Strasner, na predmetni stopnji pa je slavil lanskoletni zmagovalec Denis Plevel, drugo mesto je osvojila Rebeka Koren in tretje Laura Omerzu. Kristalne nagrade za vse nastopajoče, ki jih vrsto let prispeva Daniel Štus s Kozjega, je ta letos podaril, podelili sta jih ravnateljica Metka Kržan in vodja novomeške območne enote Zavoda za šolstvo mag. Stanka Preskar. Obiskovalci pa so s prostovoljnimi prispevki zbrali nekaj manj kot 1100 evrov za šolski sklad.

Na odru so se zvrstili tudi zmagovalci vseh dosedanjih 19-tih festivalov, ki so vsi potekali pod strokovnim vodstvom Vilka Ureka, ob posnetkih njihovih nastopov pa so obiskovalci obujali spomine in ugotavljali, da se na festivalih zadnjih let predstavljajo že otroci prvih zmagovalcev. Pravo presenečenje je pripravil kolektiv šole, saj so učitelji, vzgojiteljice in tehnično osebje prav tako zaigrali in ubrano zapeli.

Mlade na pedagoški poti od prvega dne vodi Vilko Urek, ki je dejal, da so začeli kot šolski festival in prerasli že v svojevrsten izbor talentov. Urek, ki vodi festivale še na osnovnih šolah v Pišecah, Globokem in Veliki Dolini, pa bi rad letos obudil tudi občinski festival. Ravnateljica Metka Kržan pa je dejala, da energijo in ustvarjalni navdih za pripravo festivalov da vsako leto polna šolska telovadnica obiskovalcev in mladi pevci, ki z veseljem nastopajo. In kot se je pošalila, umetniškemu  vodji Vilku Ureku, kljub temu, da pri izobraževanju mladih na šoli in širše vztraja že 26 let, upokojitev še ni blizu in bodo zagotovo z lepo tradicijo nadaljevali.

S. Vahtarić
Foto: L. Babič

Več fotografij v FOTOGALERIJI!

20. zimski festival OŠ Bizeljsko

20. zimski festival OŠ Bizeljsko

20. zimski festival OŠ Bizeljsko

20. zimski festival OŠ Bizeljsko

20. zimski festival OŠ Bizeljsko

20. zimski festival OŠ Bizeljsko