potrebnim v župnijah Bizeljsko in Kapele.

 

14. dobrodelni koncert Župnijske Karitas Bizeljsko - Kapele Na prelepem koncertu, ki je navdušil občinstvo, so nastopili učenci OŠ Bizeljsko pod mentorstvom Tine Krmpotič, Lidije Balon in Vilka Ureka. Peli in igrali so najmlajši iz prvega in drugega razreda, v duetu Miha Zagmajster in Vanessa Kukovičič z mladinskim pevskim zborom, z njimi je s Smolarjevo Rolico papirja zapel tudi Marko Zagmajster, mladi dekliški cerkveni zbor ter cerkveni pevski zbor Bizeljsko, Moški pevski zbor Bizeljsko in kvintet Domači fantje z Globokega. Skupaj so zapele tri generacije družine Zagmajster, ljudski pevci Bizeljsko, sestri Agnič na citrah, ansambel Drakslerji, ki so zabavali tudi na Martinovanju, ansambel Franca Veglja, njegova klapa Parangal z dalmatinskimi napevi, vokalna skupina Iris iz Kapel z Zofko in Vilkom Urekom ter po dveh letih zopet Brigita Šuler, ki je zapela tudi s šolskim mladinskim zborom.

Prireditev je, kot že vrsto let, povezovala Valerija Stermecki, zbrane pa sta nagovorila Rok Metličar iz Karitas Celje in Anka Pavlin v imenu domače Karitas, ki je spomnila na še kako aktualne misli Antona Martina Slomška in se v evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti dotaknila pomena sožitja za skupno dobro in veselje. Tudi to, da se približamo človeku, ki nima nikogar, da bi s kom delil veselje in stisko. Župnik Vlado Leskovar se je zahvalil nastopajočim, vsem za pomoč pri organizaciji in darovanje prispevkov.

Po dve in polurnem koncertu so se zbrani še družili ob pecivu gospodinj in žlahtni kapljici vinogradnikov. Ker je naslednja nedelja že prva adventna, so prodajali tudi adventne venčke in spominke, izkupiček pa namenili v isti namen.

S. Vahtarić
Foto: L. Babič, B. Brečko

Več fotografij iz koncerta se nahaja v FOTOGALERIJI!

14. dobrodelni koncert Župnijske Karitas Bizeljsko - Kapele 14. dobrodelni koncert Župnijske Karitas Bizeljsko - Kapele 14. dobrodelni koncert Župnijske Karitas Bizeljsko - Kapele